2 Ekim 2012 Salı

MÜKEMMEL KAŞLAR...RUYA DEGİL

Selamlar; 




Kuaförlerin sıklıkla abuk sabuk kaşlar yapmasından; kendilerine kaş sanatçısı diyenlerin bir kalıp herkese aynı kaşı yapmalarından çok sıkılmam sonrası ; pek çok araştırma yaptım ve evde kendi kendinize sadece size özel kaşlar yapmanın oldukça kolay bir yolu varmış meğersem....




Sizlerle de bunları paylaşmak istiyorum; 
Öncelikle size basit olan yolunu anlatayım; daha sonra ise yüz şeklinize göre uygulayabileceğiniz küçük sırları..

Öncelikle size gerekecek olanlar ; 

  • Cımbız ( ve eğer kullanmayı biliyorsanız ip)
  • Beyaz göz kalemi (yada belirgin olan herhangi bir renk ; silmesi kolay olan )
  • Uzun bir düz çubuk, cetvel yada kalem
  • Pamuk
  • Kaş tarağı ( eski rimel fırçanız yada kirpik tarağınız olabilir)
  • ince uçlu küçük makas
Şimdi bunları hazırladıktan sonra ; adımlara geçelim ; kaleminizi elinize alıp ; 

  1. nolu yer;cetveli  burnunuzun bittiği yerden yada burun deliğinizin  (her ikisi de geçerlidir) üzerinden dümdüz yukarı kaşınıza doğru tutun ve çizin; kaşınızın başlaması gereken yer burasıdır. 
  2. nolu yer gene burnunuzun aynı noktasından ; göbebeğiniz tam karşıya bakacak şekilde bakarken; göz bebeğinizin ortasından geçen hayali  bir çizgiyi kaşınızın üstüne devam ettirin. Burası kaşınızın en yüksek olacağı noktasıdır. 
  3.  nolu yer ;cetveli  gene burnunuzun aynı noktasından gözünüzün bittiği yeri birleştirecek şekilde tutun ve kaşa doğru uzatarak çizin; burası ise kaşınızın biteceği yerdir.
  4. Bunu işaretlemeyi unutmuşum ama kolay birşey; iki kaşın bittiği noktaları burnunuzun tam ortasına gelecek şekilde tek kaş modeli birleştirin ve çizin bu kaş başlangıçlarınızın doğru olup olmadığını anlamanıza yardımcı olur ; tam ortada birleşmeleri gerekir. eğer birleşmiyorsa bir kaşınızın diğerinden yukarıda yada aşağıda başladığını gösterir ki yanlış alınmış demektir. 
  5. Ve son çizgimiz ; eğer kaşlarınız uzunsa; cetveli kaş başlangıcından bitişine doğru dümdüz uzatın ; bu noktada bitmesi gerekir ; ve bir çizgiyle yeri belirleyin.
Şimdi tüm bu noktalara birer çizgi koyunca; ve bu noktaları istediğiniz kalınlığa göre beya kalemle birleştirin. İşte bu kapalı şeklin altında  ve üstünde kalan her kılı alın. Daha sonra ise kaş tarağınızla tarayıp şeklin dışına çıkan kaşlarınızı kesin. 
Eğer seyrek kaşlarınız varsa; kaş şekillendirme setlerinden yada en güzeli; kahverengi yada siyah az pigmetnli mat far ile doldurun. Voila!! muhteşem kaşlara sahipsiniz. 









Şimdi gelelim ; daha üstü düzey bir şekillendirme için ; (kaynak )


  • Yaşlılık belirtileri gösteren bir gözkapağını kalkık göstermenin yolu şöyledir; yaştan dolayı göz kağakları düşmeye başlar ve eğer kaşı yukarı bahsettiğimiz başlangıç noktasına kadar ( aşağıda D) uazatırsanız ; göz kapağı dahada düşük ve yorgun görünür. Bu sebeple; bunu yerine (aşağıda E) kaşı kavis noktasından yukarı ve dışarı doğru ; gözün dış kenarını hemen dibinde bitirirseniz ;Daha genç bir görünüm elde edersiniz. Doğal olmasına dikkat edin lütfen. 
  • Yuvarlak şekilli bir yüzü yumuşatmak için; kaşın dış 4te 3ünü kulaklarınız üst noktasına doğru bakacak şekilde şekil verin.
  • Eğer yüz şekliniz kare ise; aynı kısmı kulakların ortasına doğru yönlendirin. Bu yüzü dengelemenize yardımcı olur.
  • Eğer yüzünü uzunsa kaşınızı daha düz ; kulaklarınızın üzerine şakalara bakacak şekilde şekillendirin.
  • Oval bir şekle sahipseniz; yüzünüz zaten dengeli gözükür ama bu dengeyi arttırmak için;bitiş kulak memesine doğru olacak şekilde şekillendirin.




Keza bir başka şekillendirme tercihinde ise yukarıda 2 numara bahsettiğimiz yolu göz bebeğinizin ortasından geçirerek de yapabilirsiniz. 












3 yorum:

  1. Woowwo bu ne harika bir yazı olmus ellerine saglık canımmm .)

    YanıtlaSil
  2. olmuyor kaşlarım naparsam yapim eşit olmuyor aynada eşit görüyorum ama telefonun arka kamerasıyla çekince baya fark var aralarında. 4 ay uzatıp yine denedim yine olmadı taktik verin napmalıyım en sonunda doktora gidip diğer kaşımıda kaldırttırcam

    YanıtlaSil