27 Aralık 2012 Perşembe

KOCAKARI TARİFLERİ -2: Yumurta'nın faydaları

Selamlar Hepinize :)

Yumurta'nın faydaları say say bitmez; Bende sizler için bazı araştırmalar yaptım ve ortaya güzel pek çok sonuç çıktı;
Buyrun bakalım :)






1-Kaz Ayakları: Yumurta Beyazını hafta bir defa kaz ayağı bölgesine ; pamuk yardımıyla uygulayın. Kuruması için bekleyin ve daha sonra 10-15 dakika geçince ılık suya batırılmış pamuk yardımıyla temizleyin. Yüzünüzü tamamen yıkayın. Göz altlarınızda geçici bir gerginlik hissedeceksiniz. Yumurta beyazı kırışıklıkların görünümünü azaltmaya yardımcı olur.











2-Yağlı Cilt: Yumurta Sarısını bir maske gibi kullanarak yağlı cilti tedavi etmek mümkün. Bir pamuk yardımıyla sarıyı ; cildinizdeki yağlı bölgeler uygulayın  ve 15 dk. bekletin. Daha sonra soğuk suyla durulayın. 



3-Kuru Saçlar: Yumurta sarısı Kuru saçta nemlendirici olarak işe yarayacak; çok önemli yağ asitleri ve vitaminler içermektedir. Ev yapımı bir saç kremi için ; Yumurtayı çırpın ve içine bir yemek kaşığı su ekleyin. Yumurta karışımını nemlendirilmiş saça uygulayın. Parmak uçlarınızla saç derinize friksiyon yapın. (masajla yedirin). Yumurta karışımını kullandıktan sonra; soğuk suyla durulayın. 


4-Sivilce Yarası: Sivilce yaralarını; bir pamuk yardımıyla yumurta beyazını üstüne hafifçe yedirerek tedavi edebilirsiniz. Gece yüzünüzde bırakın. Sabah durulayın.






Yumurtaya Bazı malzemeler ekleyerek çok güzel cilt bakımı elde edebilirsiniz Hemde neredeyse bedavaya. :)) Takip etmesi kolay olsun diye aşamalara ayırdım. 

Malzemeler:
 
1 yumurta
1 yemek kaşığı bal
1/3 yemek kaşığı elma sirkesi
1 adet peçete
4 adet küçük kase 

Yapılışı:

İlk olarak yumurtamız kırıp beyazı ve sarısını güzelce ayırıp iki küçük kaseye akıtıyoruz. Yumurta beyazını üzeri köpüklenene kadar çırpıyoruz. 

Birinci Aşama :(Siyah Nokta Bandı) 

Daha sonra çok az bir miktarını üçüncü kaseye aktarıyoruz. (tamamen size bağlı ihtiyaca göre)Öncesinde yüzümüzü ılık suyla yıkayıp kuruluyoruz.  Bu aktardığımız az miktardaki çırpılmış beyazı yüzümüzde Siyah nokta problemi olan yerlere sürüyoruz. Daha sonra peçetenin tek katını alarak küçük parçalara elimizle yırtıp üstüne yapıştırıyoruz ve kurumaya bırakıyoruz. O yüzümüzde kururken maskemizin ikinci aşamasını hazırlamaya devam ediyoruz.




İkinci Aşama:(Maske) 



Yumurta sarısının da çok azını bir kaseye alıyoruz.Kalan  Yumurtanın sarısının içine balı ve sirkeyi katıp iyice karıştırıyoruz ve kalan yumurta beyazımızın içine ekliyoruz. Bu karışımı tam oturması için iyice karıştırıyoruz. 








Üçüncü Aşama: 

Kuruyan peçeteleri yüzümüzden aşağıya doğru istikamette yavaşça çekiyoruz:) Siyah nokta bantlarımızda zaten korkunç manzarayla karşılaşıyoruz. :))) Yüzümüzü yıkayıp kuruladıktan sonra dördüncü aşamaya geçiyoruz. 

Dördüncü Aşama: 

İkinci aşamada hazırladığımız ballı karışımı Yüzümüze güzelce sürüyoruz. (Karışım artabilir; bir kaç arkadaş beraber bu ölçekte faydalanabilirsiniz)
Daha sonra iyice kuruyup gerginleşene kadar bekliyoruz.(Konuşamaz hale geleceksiniz :)) Kuruyunca Yüzümüz ılık suyla yıkıyor ve yavaşça kuruluyoruz. 

Beşinci Aşama: (Nemlendirme)

En sona kalan az miktardaki yumurta sarımızı yüzümüze sürüp; bakımımızı tamamlıyoruz. Yüzünüzde Yumurta sarısı kuruduktan sonra ; yıkıyoruz. Ve voila! Bebek gibi bir cilt. 


Bu Cilt bakımını bu adımlarla hafta bir yada sadece maske kısmıyla hergün yada gün aşırı kullanabilmeniz mümkün. 

ÖNEMLİ UYARI: Lütfen eğer herhangi birine allerjiniz varsa cildinizde reaksiyon gösterecektir. Kullanmayın.

Arzu ettiğiniz cilt, saç vs varsa yazın.

Sevgilerimle :))))







2 yorum:

  1. çok faydalı bir yazı olmuş kaz ayakları için olan kısmı kesin deneyeceğim..

    YanıtlaSil
  2. :) Valla sonuçları bizede bildirirsen sevinirim :)) cilt bakımı muhteşem oluyor tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil